Президентът Румен Радев освободи полковник Христо Ганецовски като командир

...
  Президентът Румен Радев освободи полковник Христо Ганецовски като командир
Коментари Харесай

Румен Радев удостои полковник Ганецовски със звание „бригаден генерал“

 

Президентът Румен Радев освободи полковник Христо Ганецовски като пълководец на База за командване, ръководство и наблюдаване и го назначи на длъжността заместник-командир на Съвместното командване на силите. Решението ще влезе в действие от 1 януари 2023 година

„ Удостояването ви с ново звание и нова служба е израз на вашето изпитание през годините за развиването на въоръжените сили и самопризнание за вашите професионални и персонални качества. Но назначението ви за заместник-командир на Съвместното командване на силите значи и доста по-голяма отговорност във вашата активност оттук насетне, тъй като динамичните промени в геополитически подтекст и растящите опасности пред националната сигурност изискват въоръжените сили да развият съответни отбранителни качества, висока подготовка на щабовете и формированията, нараснала оперативна съгласуемост с нашите съдружници ”. Това сподели президентът Румен Радев на церемонията. 

По думите му след сполучливата сертификация на батальонната бойна група в Ново село остават значимите задания по нейното съответно действие и съгласуваност сред въоръжените сили на другите държави-участнички.

Христо Ганецовски от своя страна благодари за оценката и сподели, че сме очевидци на събития и процеси, които изцяло отначало ще пренапишат теорията и практиката по основаването на бойни качества от въоръжените сили.

На церемонията участваха служебният министър на защитата Димитър Стоянов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР